Un minut de reculegere în memoria celor deportați de autoritățile sovietice a fost ținut în cadrul ședinței Parlamentului

  • 12 Iunie 2019 18:53
Un minut de reculegere în memoria celor deportați de autoritățile sovietice a fost ținut în cadrul ședinței  Parlamentului

Un minut de reculegere în memoria celor deportați de autoritățile sovietice a fost ținut în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, la îndemnul deputatului Blocului ACUM, Octavian Țîcu. El a amintit despre deportările care s-au produs în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, și a subliniat că societatea nu trebuie divizată și că lecția istoriei trebuie însușită, relatează Radio Chișinău.

"Trebuie să știți că deportările nu sunt un motiv de divizare în societatea noastră, ele sunt un motiv de înțelege a unei tragedii, care, dacă la ora actuală nu va fi conștientizată de clasa politică, va continua să divizeze această societate", a menționat Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu a menționat că și familia președintei Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a fost victimă a deportărilor, care, la rândul ei, a făcut un apel la unitate.

"Această situație, care a avut loc în istorie, nu trebuie să se mai repete și, cel mai importat, noi, politicienii – să nu divizăm pe baza aceasta societatea. Eu știu ce înseamnă lucrul acesta, eu nu am avut de pătimit, au avut de pătimit părinții mei, eu m-am născut acolo", a spus Zinaida Greceanîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău