Un ministru francez și-a botezat pisica „Brexit”: „Miaună că vrea afară, dar rămâne pe loc când i se deschide ușa”

  • 19 Martie 2019 18:57
Un ministru francez și-a botezat pisica „Brexit”: „Miaună că vrea afară, dar rămâne pe loc când i se deschide ușa”

Nathalie Loiseau, ministrul francez al Afacerilor Europene, spune că și-a numit pisica „Brexit” pentru că este indecisă, scrie The Independent, citat de News.ro și digi24.ro.

Loiseau a declarat pentru Le Journal du Dimanche că pisica sa miaună zgomotos pentru a fi lăsată afară în fiecare dimineață, dar apoi refuză să iasă când i se deschide ușa.

Comentariile lui Loiseau au fost făcute înainte ca liderii UE să decidă dacă vor accepta amânarea Brexitului la cererea Marii Britanii și înainte ca premierul britanic Theresa May să prezinte acordul Brexitului în fața parlamentarilor britanici pentru a treia oară.

Mă trezește în fiecare dimineață și miaună zgomotos pentru că vrea să iasă afară și apoi când deschid ușa stă pe loc, indecisă și se holbează la mine când îl scot afară”, a declarat Loiseau.

Ea va fi principala candidată a La Republique En Marche ,partidul președintelui francez Emmanuel Macron, la alegerile europarlamentare și va concura direct cu lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Loiseau a luat o atitudine dură și uneori provocatoare în negocierile privind Brexitul până în prezent, refuzând propunerile Regatului Unit și avertizând cu privire la riscurile unui Brexit fără acord.

În octombrie, ea a sugerat că un Brexit fără acord ar fi mai bun pentru UE decât propunerea lui May, ironizând premierul britanic cu propria ei frază: „Fără acord ar fi mai bine decât un acord rău”.

Negociatorul șef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, a declarat: „De ce am extinde aceste discuții? Discuția privind Articolul 50 este încheiată. Avem acordul de retragere, este acolo. Aceasta este întrebarea pusă și așteptăm un răspuns”.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău