Un milion de lei pentru trei localități din Orhei, afectate de inundații

  • 23 Mai 2019 18:28
Un milion de lei pentru trei localități din Orhei, afectate de inundații

Ultimele ploi au adus pagube mari locuitorilor satelor Donici, Camenca și Sămănanca, din Orhei. În Donici și Camencea au fost afectate 80 de terenuri agricole, aproape 20 de case de locuit și câteva porțiuni de drum. La Sămănanca au fost distruse șapte grădini și mai multe porțiuni de drum. Pagubele sunt estimate la un milion de lei.

Într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, se spune că premierul Pavel Filip a vizitat astăzi localitățile, anunțând locuitorii că un milion de lei vor fi alocați de către Guvern pentru recuperarea prejudiciilor. „Sunt pregătite toate actele și la următoarea ședință de Guvern vom aproba alocarea ajutoarelor pentru localitățile afectate”, a spus Pavel Filip.

Premierul a discutat astăzi și cu locuitorii satului Teleșeu, unde recent a fost dat în exploatare, după reparație, turnul de apă. 240 de gospodării din localitate, grădinița, școala și centrul de sănătate vor avea apă la robinet. Pentru reparația turnului de apă, din bugetul de stat au fost alocați 250 de mii de lei.

Pavel Filip a vizitat și ferma de vaci din Pocnești, o investiție de zece milioane de lei a unei familii, care a muncit în străinătate și a decis să deschidă acasă propria afacere. La întreprindere sunt nouă angajați, care îngrijesc100 de bovine de rasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău