Un miliardar apropiat al lui Clinton Trump, arestat pentru trafic de minori. Jeffrey Epstein ar fi abuzat fete de 14 ani

  • 07 Iulie 2019 18:21
Un miliardar apropiat al lui Clinton Trump, arestat pentru trafic de minori. Jeffrey Epstein ar fi abuzat fete de 14 ani

Miliardarul Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump și prințul Andrew, a fost reținut pentru trafic de minori, în New York și Florida, în perioada 2002 - 2005, iar arestarea sa are loc la 11 ani după ce a făcut închisoare pentru solicitarea serviciilor unor prostituate.

Epstein urmează să fie audiat luni la Curtea superioară din New York, potrivit The Hollywood Reporter.

Cele mai recente acuzații care i se aduc bancherului sunt acelea că angajați ai săi și prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreținut relații sexuale cu acestea, deși știa că au sub 18 ani. Epstein ar fi plătit tinerele cu bani gheață, pentru "masaje", dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care are legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida., sub pretextul "masajelor". Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

Anul trecut, cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obținut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein și actualul șef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror șef în Miami. Înțelegerea ar fi fost ținută secretă față de victimele acestuia.

De atunci, Epstein a continuat să fie prezent în viața socială, fiind apropiat al unor nume precum Katie Couric, George Stephanopoulos, Chelsea Handler, Woody Allen și prințul Andrew al Marii Britanii.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrități precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers și Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului președinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău