Un microbuz de pe ruta București-Chișinău s-a răsturnat în județul Galați

  • 08 Ianuarie 19:32
Un microbuz de pe ruta București-Chișinău s-a răsturnat în județul Galați

Un microbuz cu 17 persoane, care efectua curse București-Chișinău, s-a răsturnat luni, pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești din județul Galați, scrie Agerpres.

Un singur pasager, o femeie în vârstă de 55 de ani, care acuza dureri abdominale, a fost transportat la spital, restul pasagerilor fiind preluați de un alt microbuz pus la dispoziție de firma transportatoare, informează IPJ Galați.

"La data de 8 ianuarie 2024, la ora 13,57, Inspectoratul de poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați și a Postului de Poliție Priponești s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la București către Chișinău, când a ajuns pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești, din județul Galați, ar fi pierdut controlul direcției de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum și a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roșu de intervenție, însă până la sosirea echipajelor de intervenție și salvare, toți cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat", potrivit IPJ Galați.

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, informează sursa citată.

"Se circulă în prezent dirijat pe un singur sens de circulație, iar după finalizarea cercetării la fața locului, traficul rutier va fi reluat pe ambele sensuri de mers", mai transmite IPJ Galați.

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău