Un medicament al Novartis reduce cu 25% riscul de recidivă al formelor incipiente de cancer de sân

  • 03 Iunie 18:30
Un medicament al Novartis reduce cu 25% riscul de recidivă al formelor incipiente de cancer de sân

Un medicament al Novartis, numit Kisqali, reduce cu 25% riscul de recidivă pentru femeile diagnosticate cu forme incipiente de cancer de sân, scrie Reuters. Compania a comunicat că reducerea riscului relativ de recidivă a cancerului a fost de 25,2% și a calificat rezultatele ca fiind importante. Rezultatele au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică din Chicago, transmite digi24.ro.

Acțiunile producătorului de medicamente elvețian au crescut în contextul în care tratamentul are efecte secundare mai puține față de cele ale unui medicament al companiei concurente Eli Lilly. Așa că balanța ar putea fi schimbată în favoarea Kisqali. În cadrul studiului, medicamentul a fost folosit împreună cu terapia endocrină standard. Tratamentul Novartis a fost aprobat pentru a trata cancerul de sân. Un diagnostic rapid, din fază incipientă, când tumorile pot fi îndepărtate chirurgical, a ajuns să fie dat pentru aproximativ 90% dintre pacienți.

Cu toate acestea, sunt necesare medicamente mai bune după operație, deoarece cancerul recidivează pentru între o treime până la jumătate din cazuri. Compania Eli Lilly are un avans în aprobarea medicamentului concurent Verzenio.

Novartis se va confrunta cu o concurență dură, deoarece producătorul de medicamente din SUA a spus că Verzenio reduce riscul de recidivă cu 35%. Cu toate acestea, Kisqali pare să fie un pionier pe o piață mai largă, deoarece a fost testat cu succes atât la pacienți cu risc ridicat, cât și la pacienți cu risc mediu, o populație care este de două ori mai mare, scrie News.ro. Novartis a subliniat că medicamentul său are rate foarte scăzute la efectele secundare simptomatice, importante pentru pacienții care se confruntă cu un tratament de ani de zile: diareea severă afectând doar 0,6% dintre participanții în studiul pentru Kisqali.

Cifra este mult redusă comparativ cu acest simptom detectat la 8%-20% dintre femeile care participă la studiile cu Verzenio ale Eli Lilly. ”Acest lucru poate fi foarte relevant din punct de vedere comercial”, spun analiștii. Acțiunile Novartis au crescut cu 1,5% după publicarea informațiilor. Acțiunile Lilly au câștigat 0,9%.Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău