Un medic german de terapie intensivă spune că nu a mai văzut niciodată atâția oameni bolnavi. Nu Covid este cauza

  • 18 Decembrie 2022 09:54
Un medic german de terapie intensivă spune că nu a mai văzut niciodată atâția oameni bolnavi. Nu Covid este cauza

Numărul oamenilor care suferă de infecții sau boli a ajuns la dimensiuni istorice în prezent în Germania, afirmă un medic de la ATI. "Rata de îmbolnăvire în rândul populației este extrem de ridicată în prezent, transmite digi24.ro

Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva", a declarat președintele Societății germane pentru terapie intensivă și medicină de urgență, Christian Karagiannidis, pentru ediția de sâmbătă a ziarului Rheinische Post. În multe regiuni, aproape toate paturile de la ATI sunt ocupate, spune Karagiannidis, adăugând că infecțiile cu coronavirus nu mai reprezintă principala problemă.

„În acest moment ne confruntăm cu o largă gamă de boli: gripă, virusul respirator RSV, coronavirus și alte afecțiuni respiratorii, plus urgențele obișnuite", a explicat medicul. Pe lângă numărul extrem de ridicat de pacienți, spitalele din Germania se mai confruntă în prezent cu probleme la livrarea anumitor medicamente. Karagiannidis a îndemnat statul ca, împreună cu producătorii locali, să asigure producerea și stocarea din timp a anumitor medicamente, astfel încât acestea să fie mereu disponibile în cantități suficiente, scrie Agerpres.

„Acest lucru va fi costisitor, dar consider că este îngrijorător pentru o țară ca Germania să se confrunte cu astfel de penurii, mai ales în acest an, cu atâtea infecții", a subliniat el.

Ministrul sănătății din executivul bavarez, Klaus Holetschek, a cerut la rândul său guvernului german în comentarii pentru Rheinische Post să convoace înainte de sărbători o reuniune de urgență pentru a găsi o soluție, împreună cu reprezentanții sectorului medical și industrial, în legătură cu problema penuriei de medicamente.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău