Un medic din Cantemir a fost reținut pentru abuz în serviciu

  • 28 Noiembrie 2018 10:37
Un medic din Cantemir a fost reținut pentru abuz în serviciu

Un medic al Centrului de sănătate din Cantemir a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru abuz în serviciu. Medicul imagist este bănuit că ar fi pretins de la pacienți sume de bani fără a le reflecta în evidența contabilă a instituției. Aproape două sute de mii de lei, în diferită valută, au fost găsiți în urma unor percheziții în biroul, domiciliul și automobilul medicului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, materialele cauzei arată că medicul ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienți, cărora le-ar fi acordat servicii în mod prioritar, fără programare. Pentru serviciile sale, medicul ar fi pretins sistematic sume de bani, fără a le include în casieria Centrului de sănătate. În biroul de serviciul al medicului au fost găsite și ridicați peste 12 mii de lei, în automobil – 14 mii de lei, iar la domiciliu – aproape 50 de mii de lei, 6500 de euro și 400 de dolari. Banii au fost ridicați pentru a fi stabilită proveniența lor.

Medicul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

CNA amintește că, în nouă luni ale anului 2018, 40 de angajați din domeniul ocrotirii sănătății au fost cercetați pentru comiterea diferitor acte de corupție.

Sursa: IPN

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău