Un medic din cadrul Institutului Oncologic a decedat din cauza complicațiilor post-Covid

  • 24 Martie 2021 12:28
Un medic din cadrul Institutului Oncologic a decedat din cauza complicațiilor post-Covid

Medicul oncolog Alexandru Gudima care a lucrat mai bine de 40 de ani în domeniul serviciilor de asistență specializată s-a stins din viață la 23 martie 2021 din cauza unor complicații provocate de Covid-19.

Decesul medicului este anunțat miercuri, 24 martie, de Institutul Oncologic pe pagina de Facebook a instituției. În mesajul postat, colegii medicului își exprimă regretul în legătură cu decesul colegului lor și transmit condoleanțe familiei.

Dl Alexandru Gudima este Doctor Habilitat în Medicină, oncolog, chirurg - ginecolog de o măestrie înaltă profesională.Pe parcursul activității s-a implicat activ în cercetările științifice în oncologie, susținând cu brio teza de doctor în medicină în anul 1990, iar în anul 2000 i s-a conferit titlul științific de doctor habilitat în științe medicale. A realizat și publicat un număr impunător de lucrări științifice în domeniul oncologiei”, se arată în mesaj.

Amintim că potrivit datelor anunțate marți de Ministerului Sănătății, 103 lucrători medicali au decedat din cauza infecției cu COVID-19 de la începutul pandemiei.

Radio Chișinău a contabilizat însă 133 de cazuri, din date anunțate public de autorități și spitale. Doar în luna martie au murit 18 medici și asistente medicale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău