Un mărțișor și o carte pentru copiii internați la Spitalul „Emilian Coțaga”

  • 01 Martie 2016 17:39
Un mărțișor și o carte pentru copiii internați la Spitalul „Emilian Coțaga”

Peste o sută de copii internați la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coțaga” din capitală au primit în dar de 1 martie câte un mărțișor și câte o carte.

Acțiunea a fost desfășurată de către cititorii Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Solicitată de IPN, bibliotecarul principal Tamara Croitoru, a declarat că cititorii și bibliotecarii au confecționat mărțișoare de diferite mărimi și forme pentru a le dărui copiilor internați la spitalul „Emilian Coțaga”. Pe lângă tradiționalul simbol al primăverii, micii pacienți au primit în dar și cartea „Comoara” de Spiridon Vangheli.

Potrivit Tamarei Croitoru, acțiunea, desfășurată al doilea an consecutiv, își propune să le aducă un zâmbet atât copiilor aflați la tratament, cât și părinților acestora. „Chiar am observat că în spital nici copiii și nici părinții nu aveau mărțișoare. Probabil, nici nu și-au amintit că este 1 martie și că au nevoie de mărțișoare. Noi le-am adus câte-un zâmbet pe fețele lor”, a spus Tamara Croitoru.

Mărțișoarele, din hârtie și lemn, au fost confecționate de către copiii și părinții lor, dar și de către bibliotecari la clubul „MeșteRICH” din cadrul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău