Un marș automobilistic dedicat Unirii Republicii Moldova cu România se va desfășura mâine în Chișinău

  • 20 Octombrie 2018 18:18
Un marș automobilistic dedicat Unirii Republicii Moldova cu România se va desfășura mâine în Chișinău

Un marș automobilistic dedicat Unirii va fi organizat duminică, 21 octombrie, la Chișinău. Punctul de pornire va fi Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, așa cum se anunțase anterior. Schimbarea locului a fost decisă pentru a nu se suprapune cu manifestația anunțată de Partidul Democrat, au anunțat organizatorii.

„Am fost nevoiți să schimbăm locul pentru a nu se crea confuzie între manifestarea unionistă și manifestația politică a Partidului Democrat”, a declarat într-o conferință de presă la IPN Vlad Bilețchi președintele organizației „Unirea” ODIP.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, fiecărui conducător auto îi vor fi oferite câte două drapele tricolore care vor fi puse pe geamurile laterale ale automobilelor. Primii șoferi care vor veni la marș vor primi și autocolante cu tricolor pentru plăcuțele de înmatriculare.

La marș sunt așteptați toți care împărtășesc ideea unionistă, atât cei care au un automobil, cât și cei care nu conduc, organizatorii asigurând că toți cei prezenți vor avea locuri în automobile.

Marșul va porni la ora 12:00 din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Coloana se va îndrepta apoi spre sectorul Buiucani, pe străzile Ion Creangă, Piața Unirii Principatelor, Alba Iulia, Liviu Deleanu, Șoseaua Balcani, Henri Coanda, strada Mihai Viteazu. După care, participanții se vor îndrepta spre sectorul Râșcani, pe străzile Alecu Russo, Bulevardul Moscova, Bogdan Voievod. În Sectorul Ciocana, coloana va traversa bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Vadul lui Vodă. La Botanica, automobilele unioniștilor vor putea fi văzute pe bulevardul Decebal, Dacia, strada Cuza-Vodă și Grenoble. După aceasta, automobilele vor reveni în centru, pe strada Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail și apoi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Marșul automobilistic se va fi încheiat cu donarea a unei replici a „Flăcării Unirii” Muzeului de Istorie a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău