Un lot de vaccin Sputnik V a ajuns la Chișinău

  • 19 Iunie 2021 12:31
Un lot de vaccin Sputnik V a ajuns la Chișinău

Un nou lot de vaccin anti-COVID-19 – Sputnik-V, oferit de Federația Rusă, a ajuns noaptea trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Lotul conține 64 de mii de doze, dintre care 44 de mii vor rămâne pe malul drept al Nistrului, iar 20 de mii vor fi direcționate în regiunea transnistreană, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de recepționare a lotului, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a declarant că dozele vor fi transportate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, unde există toate condițiile necesare pentru păstrarea serului. Ulterior, acestea vor fi distribuite proporțional în toate raioanele țării.

Republica Moldova a mai primit 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V la 26 aprilie, pentru administrarea primei doze. Peste câteva zile, au fost livrate alte 71 de mii de doze de vaccin pentru administrarea rapelului.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prezent este vaccinată anti-COVID 12 % din populația Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău