Un lider de partid, amendat pentru calomnie în baza plângerii unui jurnalist

  • 14 August 2021 11:24
Un lider de partid, amendat pentru calomnie în baza plângerii unui jurnalist Foto: Captură TV8

Președinta Partidului Noua Opțiune Istorică (PNOI), Svetlana Chesari, a fost amendată pentru calomnie, în baza unei sesizări depuse de jurnalista Mariana Rață de la TV8, scrie portalul media-azi.md.

Jurnalista s-a plâns la poliție că politiciana ar fi răspândit „cu bună știință informații mincinoase pe rețele sociale”.

Potrivit unei note informative a Inspectoratului General al Poliției, în urma examinării probelor administrate, pe numele Svetlanei Chesari a fost întocmit un proces-verbal și i-a fost aplicată o amendă contravențională pentru calomnie.

Contactată de Media Azi, Svetlana Chesari a precizat că nu a recepționat procesul-verbal: „Nu am fost citată în modul corespunzător, nu am fost audiată și respectivul proces-verbal nu l-am recepționat. Din moment cel îl voi recepționa, o să întreprind toate măsurile de rigoare”.

Potrivit Codului contravențional, calomnia se sancționează cu amendă de la 2.400 de lei până la 3.600 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Anterior, Media Azi a scris că Mariana Rață i-a înaintat o cerere prealabilă Svetlanei Chesari, în care solicita să-i prezinte scuze publice după acuzațiile lansate în cadrul dezbaterilor electorale care au avut loc în studioul televiziunii pe 23 iunie. În platou, Chesari a acuzat-o pe moderatoare că ar fi părtinitoare și ar fi acționat în interesele unui anumit partid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău