Un jurnalist a fost ucis în Mexic, țara cea mai periculoasă pentru cei care lucrează în domeniul mass-media

  • 22 Septembrie 2018 13:50
Un jurnalist a fost ucis în Mexic, țara cea mai periculoasă pentru cei care lucrează în domeniul mass-media

Un jurnalist mexican a fost ucis în sudul statului Chiapas, transmit autoritățile și publicația unde acesta lucra, El Heraldo de Chiapas. Acesta este cel mai recent atac împotriva presei din una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru cei care activează în domeniul mass-media.

În timp ce își părăsea locuința din orașul Yajalon, vineri după-amiază, Mario Gomez a fost atacat de doi suspecți și a fost împușcat în abdomen, informează El Heraldo de Chiapas. Gomez a fost dus la un spital, unde a murit din cauza rănilor grave.

Suspecții au fugit de la locul atacului, relatează Reuters.

"Condamnăm categoric atacul suferit de colegul nostru", transmit membrii redacției într-un editorial, adăugând că "solicităm autorităților competente investigarea acestor acte criminale".

Procuratura de stat a declarat că Departamentul de omucidere va investiga infracțiunea.

"Procuratura Chiapas, conștientă de importanța unei prese libere, își reiterează angajamentul de a epuiza toate căile de investigare posibile pentru a rezolva această crimă condamnabilă și a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției", transmit autoritățile. 

Mexicul a văzut niveluri de violență fără precedent, în timp ce bandele rivale de droguri s-au dispersat în grupuri mai mici după mai mult de un deceniu de luptă împotriva cartelurilor. Jurnaliștii, în special, au devenit o țintă a violenței în Mexic, pe care Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor o clasifică drept cea mai periculoasă țară din emisfera vestică pentru lucrătorii din presă.

Unsprezece jurnaliști au fost uciși în Mexic în 2017, iar în 2016 a fost înregistrat același număr de crime. În majoritatea cazurilor, nimeni nu a fost pedepsit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău