Un jurist afiliat lui Ilan Șor, numit în funcția de director general al Companiei publice GRT din Găgăuzia

  • 15 August 2023 11:50
Un jurist afiliat lui Ilan Șor, numit în funcția de director general al Companiei publice GRT din Găgăuzia

Consiliul de Supraveghere al Gagauziya Radio Televizionu (GRT) l-a anunțat în calitate de director executiv al companiei publice pe Vasile Dermenji, potrivit unui comunicat de presă publicat de GRT, scrie media-azi.md.

În iulie 2023, Consiliul GRT a lansat concursul pentru acest post după ce, în iunie, funcția a devenit vacantă. Atunci, Vadim Anastasov, fostul director, și-a anunțat demisia fără a invoca vreun motiv. Pentru funcția de director au mai depus dosarele alți doi candidați: Maria Perebikovskaia și Feodor Dobrov. Maria Perebikovskaia nu s-a prezentat la concursul care s-a desfășurat luni, 14 august.

Potrivit sursei citate, Vasile Dermenji va prelua mandatul de director executiv al GRT pe 18 august.

,,Este logic să facem o paralelă între alegerea directorului executiv al radiodifuzorului public și proiectul politic al Partidului Șor din Găgăuzia. În acest context, în scopul excluderii influenței politice asupra activității independente a companiei GRT, este important ca corpul de deputați să studieze procedura de alegere a directorului executiv. Această procedură, din păcate, s-a desfășurat în spatele ușilor închise, fără a fi transmisă în direct”, comentează pe blogul său Alexandru Tarnovschi, deputat în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei.

Eu am lucrat la Asociația «Pentru Orhei», dar asta nu înseamnă că voi continua să activez în cadrul acestei organizații. Una cu alta nu sunt legate. Nu sunt obligat să conving pe nimeni de nimic”, a declarat noul director executiv al GRT, întrebat de Media Azi despre cum va asigura independența editorială a companiei publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău