Un judecător federal respinge cererea avocaților lui Trump de anulare a voturilor prin corespondență în Pennsylvania

  • 22 Noiembrie 2020 10:40
Un judecător federal respinge cererea avocaților lui Trump de anulare a voturilor prin corespondență în Pennsylvania

Un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a președintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondență în Pennsylvania, o lovitură importantă dată eforturilor președintelui Trump de a răsturna rezultatul obținut în alegerile din 3 noiembrie, câștigate de democratul Joe Biden, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept "argumente juridice forțate, nefondate și acuzații speculative".

Brann a adăugat că "nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar și al unei singure persoane, cu atât mai puțin a milioane de cetățeni".

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reușit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greșit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

"Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate", a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Acest proces este unul din zecile intentate de Trump și aliații săi republicani în urma alegerilor. Totodată, ei urmăresc să invalideze sau să modifice rezultatele prin renumărarea buletinelor de vot și presiuni directe asupra parlamentarilor în mai multe state.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a furnizat dovezi pentru acuzațiile de fraudă electorală coordonată pe scară largă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău