Un japonez a găsit o soluție ingenioasă pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului

  • 13 Iunie 2016 09:42
Un japonez a găsit o soluție ingenioasă pentru a scăpa de încălzirea excesivă a computerului

Majoritatea deținătorilor de calculatoare se confruntă cu problema încălzirii excesive a dispozitivului, dar acum un japonez susține că a găsit soluția pentru a trece peste această dificultate, așezând monede de cupru pe carcasa computerului său.

În anul 2012, o companie IT din Japonia a scanat un laptop Macbook Pro, pentru a demonstra cât de mult se poate încălzi acesta în timp ce capacitatea sa este utilizată la maximum. Folosind o cameră cu termoviziune, specialiștii au putut observa cum căldura este concentrată în spatele computerului, scrie Descoperă.

Pe baza acestei informații, utilizatorul ,,akinori_suzuki" a decis că trebuie să așeze pe carcasa laptop-ului său monede de 10 yeni, care sunt fabricate, în mare parte, din cupru. Datorită faptului că acest metal are o conductibilitate termică mult mai mare decât materialele din care sunt produse carcasele computerelor (aluminiu, plastic), el va absorbi toată căldura produsă în interiorul sistemului.

În scurt timp, ideea japonezului a devenit virală pe internet. Mai mult decât atât, au existat utilizatori care au demonstrat că pot folosi același principiu și în cazul computerelor de tip desktop.

Trebuie știut faptul că ideea lui Akinori Suzuki nu a fost demonstrată științific. Prin urmare, nu există siguranța că acest concept va putea fi pus în aplicare indiferent de situație.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău