Un inginer britanic spune că a rezolvat unul din cele mai mari mistere ale aviației. Ce s-a întâmplat cu zborul MH370

  • 04 Decembrie 2021 18:57
Un inginer britanic spune că a rezolvat unul din cele mai mari mistere ale aviației. Ce s-a întâmplat cu zborul MH370

Dispariția unui avion Malaysia Airlines cu 239 de oameni la bord este unul dintre cele mai mari mistere ale aviației din toate timpurile. Dar un inginer aeronautic britanic, care a petrecut mai mult de un an lucrând la ancheta dezastrului, crede că a aflat unde s-a prăbușit aparatul, potrivit BBC.

Richard Godfrey crede că avionul Boeing 777 s-a prăbușit în Oceanul Indian, la 2.000 de kilometri vest de Perth, Australia de Vest, scrie digi24.ro.

Aeronava a dispărut de pe radare în martie 2014 și anchetatorii încearcă de atunci să găsească locul prăbușirii.

„Vom putea oferi o concluzie rudelor apropiate și răspunsuri publicului și industriei aviatice despre ce s-a întâmplat exact cu zborul MH370 și despre cum putem preveni astfel de situații în viitor”, a declarat Godfrey pentru BBC.

El a combinat diferite seturi de date care au fost păstrate până acum în domenii separate, pentru a ajunge la punctul din sudul Oceanului Indian unde s-ar fi prăbușit avionul.

Godfrey a spus că a acest calcul fost un „exercițiu complicat”, dar că până acum nimeni nu s-a gândit să reunească toate aceste date.

„Nimeni nu a mai avut ideea de a combina datele de satelit de la Inmarsat cu datele de performanță de la Boeing, cu datele oceanografice, cu datele rețelei de radioamatori WSPR”, a spus el.

„Am testat destul de mult această idee nouă și am ajuns la încrederea necesară pentru a o aplica la MH370”, a spus el.

Punctul exact determinat de calculele sale este în jur de 33 de grade sud și 95 de grade est în Oceanul Indian.

Două căutări de amploare au fost făcut deja în Oceanul Indian, pentru a găsi epava avionului MH370, dar rezultatele nu au fost concludente. Căutările au costat sute de milioane de dolari.

„A fost cercetată o suprafață de 120.000 km pătrați și nu cauți un ac în carul cu fân, ci cauți ceva microscopic într-un car cu fân. Este foarte dificil”, a spus cercetătorul.

Zona propusă de cercetător are o rază de 40 de mile marine, mult mai mică decât zonele vizate de căutările anterioare.

„Epava ar putea fi în spatele unei stânci sau într-un canion de pe fundul oceanului”, a spus el, adăugând că resturile avionului ar putea fi chiar la o adâncime de 4.000 de metri.

Peste treizeci de bucăți care ar proveni din epava avionului au ajus pe plajele de pe coasta africană și pe insulele din Oceanul Indian.

Zborul MH370 mergea din Kuala Lumpur către Beijing, pe 8 martie 2014, cu 239 de oameni la bord, atunci când a dispărut, în Oceanul Indian, și a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale aviației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău