Un incubator de afaceri a fost deschis la Coșnița

  • 17 Septembrie 2013 10:07
Un incubator de afaceri a fost deschis la Coșnița

Un incubator de afaceri care va găzdui 20 de întreprinderi a fost deschis luni, 16 septembrie, în Coșnița, raionul Dubăsari.

Centrul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Stimularea Economică în Zonele Rurale”.

Proiectul își propune să creeze cel puțin 60 de locuri de muncă și să mărească numărul activităților economice competitive.

„Succesul Republicii Moldova este și succesul nostru, a declarat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care a participat la eveniment.

Chiar dacă este prima mea vizită în Moldova am îndrăgit-o deja tare mult. Pentru că succesul Moldovei este singura modalitate prin care pot să cuantific și succesul meu. Această țară este parte a familiei europene și noi vom lucra împreună.

La rândul său premierul Iurie Leancă, a subliniat că singura soluție pentru rezolvarea problemei sărăciei în Republica Moldova este crearea locurilor de muncă decente și bine plătite.

Președintele raionul Dubăsari, Grigore Policinschi, a salutat deschiderea unui centru de afaceri pe malul stâng al Nistrului.

Astfel de centre de stimulare a afacerilor funcționează în Soroca, Ștefan Vodă, Leova, Rezina și Sângerei. Dezvoltarea Rețelei de Incubatoare de Afaceri este una dintre prioritățile Guvernului pentru stimularea afacerilor, în special în mediul rural. În ultimii trei ani, pentru realizarea Programului, au fost alocate aproximativ 30 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău