Un grup infracțional ce racola persoane și le impunea să cerșească a fost anihilat

  • 17 Mai 2019 11:50
Un grup infracțional ce racola persoane și le impunea să cerșească a fost anihilat

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre anihilarea unui grup infracțional ce racola persoane și le impunea să cerșească. Grupul activa încă din 2003.

Au fost reținute 7 persoane care ar fi ademenit mai multe femei, promițându-le locuri de muncă în domeniul vânzărilor, pe care le transportau în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, și le obligau să cerșească. A fost identificată una dintre victime, o femeie care a fost racolată în 2003, când avea 16 ani, și a fost transportată și impusă să cerșească în Ucraina, Belarus și Federația Rusă. Ea ar fi fost exploatată timp de 10 ani, timp în care a încercat să fugă de mai multe ori, dar nu a reușit, mai informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700 000 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău