Un grup de oameni de afaceri americani ajung în aprilie în R.Moldova pentru a analiza platformele investiționale

  • 22 Martie 2019 11:10
Un grup de oameni de afaceri americani ajung în aprilie în R.Moldova pentru a analiza platformele investiționale

În luna aprilie, în Republica Moldova va sosi un grup de oameni de afaceri americani. În cadrul vizitei, aceștia vor analiza platformele investiționale oferite de Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite IPN.

„Atragerea investițiilor străine directe în economie rămâne a fi o prioritate pentru MEI, iar această vizită ne va permite să prezentăm oportunitățile pentru investiții profitabile în industrie, infrastructură, agricultură, turism și IT. Totodată, dorim să preluăm din experiența SUA în dezvoltarea afacerilor și să ne inspirăm din istoriile de succes ale oamenilor de afaceri americani, pentru a aplica unele practici și la noi în țară”, a menționat Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al MEI.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a reiterat suportul țării sale pentru modernizarea economiei Republicii Moldova. „Suntem deschiși spre colaborare și schimb de experiență cu partenerii din Republica Moldova. Noi avem obiective și scopuri bine determinate în ceea ce privește dezvoltarea antreprenorialului. Ar fi o bună oportunitate să colaborăm cu Republica Moldova pentru a împărtăși din experiența și practicile de succes ale companiilor americane”, a declarat Dereck J. Hogan.

În Republica Moldova își desfășoară activitatea aproape 400 de întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de peste 500 de milioane de lei. După valoarea capitalului investit, SUA se află pe locul șapte printre țările partenere ale Moldovei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău