Un grup de mexicani va experimenta mediul ostil al planetei Marte

  • 14 Noiembrie 2018 17:23
Un grup de mexicani va experimenta mediul ostil al planetei Marte

Un grup de mexicani va experimenta mediul ostil al planetei Marte prin recrearea unei misiuni similare în deșertul din Utah (SUA), potrivit Consiliului Național de Știință și Tehnologie (Conacyt) citat miercuri de EFE.

Între 15 și 30 decembrie, echipa Misiunii de Explorare 1 (MEx-1) va înfrunta într-o simulare vicisitudinile unui mediu ostil și va îndeplini sarcini pe care astronauții le realizează într-o misiune reală, precum izolarea și colectarea de mostre de pe suprafața marțiană.

Această misiune va fi cea cu numărul 201 din programul misiunilor analoage coordonate de Mars Society, o organizație care vrea să promoveze beneficiile explorării planetei Marte.

Este vorba de asemenea de prima echipă formată în întregime din mexicani.

Comandanta MEx-1, Tania Robles, a asigurat că este fascinată de explorarea și găsirea de noi căi, deoarece este o caracteristică pur umană. Ea a asigurat totuși că nu se va putea recrea în totalitatea viața pe Marte, având în vedere că este foarte complicat să fie simulată radiația sau a gravitația.

Echipa condusă de Robles va fi formată din șase studenți și profesioniști care vor fi transportați la instalațiile Mars Desert Research Station (MDRS). Ei vor fi asistați, din Mexic, de un grup de suport.

Este vorba de singurul program mexican de acest tip din cadrul misiunilor MDRS și are ca scop atragerea de talente din această țară și de a impulsiona tinerii să se implice în activități științifice, umaniste sau sociale legate de sectorul spațial.

Membrii echipajului care vor trăi în condiții dure vor realiza activități, precum elaborarea de algoritmi pentru controlarea vehiculelor de explorare ce ajută la analizarea terenului, sau colectarea mostrelor de material solid.

Vor fi, de asemenea, evaluate funcțiile cognitive ale participanților la experiment care vor trăi în condiții de izolare, stres, oboseală fizică și mentală.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău