Un grup de lucru comun al Primăriei și MAI vor lua măsuri pentru interzicerea raliurilor ilegale

  • 18 Mai 2020 08:55
Un grup de lucru comun al Primăriei și MAI vor lua măsuri pentru interzicerea raliurilor ilegale

. Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău și ai Ministerului Afacerilor Interne vor analiza măsurile comune necesare pentru combaterea raliurilor ilegale pe străzile municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, că grupul de lucru al Primăriei și MAI se va întâlni pentru a identifica măsurile necesare pentru a combate raliurile nocturne de pe străzile municipiului. ”Orașul nu este un loc pentru desfășurarea raliurilor. Solicit ca grupul de lucru să identifice măsuri ferme pentru combaterea acestor întreceri nesăbuite,” a spus edilul.

Ceban a solicitat viceprimarilor Victor Chironda și Ilie Ceban să elaboreze, în maxim zece zile, acțiunile municipalității în acest scop, cum ar fi: elaborarea unei hărți pe care se desfășoară raliurile ilegale, instalarea de limitatoare de viteză, instalarea a mai multor camere video pentru monitorizarea inteligentă a traficului rutier.   

Lilian Luca, reprezentantul Ministerului de Interne, a declarat că vinovatul accidentului din noaptea de 16 mai este reținut și în acest moment are loc documentarea procesuală.

Două persoane au decedat și mai multe au fost rănite într-un accident petrecut la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Chișinău în noaptea de 16 mai. Accidentul, care a implicat mai multe automobile, s-a produs din cauza vitezei excesive și nerespectarea regulilor de circulație rutieră.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău