Un grup de deputați ruși a propus recunoașterea de către Rusia a independenței celor două republici autoproclamate Luhansk și Donețk din Ucraina

  • 20 Ianuarie 2022 14:35
Un grup de deputați ruși a propus recunoașterea de către Rusia a independenței celor două republici autoproclamate Luhansk și Donețk din Ucraina

Deputatul rus care este membru al Partidului Comunist al Federației Ruse, Nikolai Kolomeițev, a explicat de ce a fost propus proiectul privind recunoașterea de către Rusia a independenței celor două republici autoproclamate populare Luhansk și Donețk.

Deputații ruși, care sunt membri ai Partidului Comunist din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, au decis să vină în Parlamentul rus cu o propunere de recunoaștere a independenței celor două autoproclamate republici populare Luhansk și Donețk „pentru a-i proteja astfel pe cetățenii care locuiesc acolo”, a declarat pentru publicația ''Gazeta.Ru'' unul dintre autorii proiectului, Nikolai Kolomeițev.

'Situația din Donbas este extrem de dificilă, oamenii de opt ani trăiesc în condiții de război, incertitudine și dezastre. A sosit timpul să punem capăt acestui fapt. Exemple pot servi Abhazia și Osetia de Sud, unde de asemenea au existat acte de banditism și bombardamente, dar atunci când au fost recunoscute, totul s-a calmat, iată că și în cazul Donbasului a sosit momentul să protejăm oamenii de arbitraritate'', a adăugat deputatul.

Pe 19 ianuarie, deputații Partidului Comunist al Federației Ruse au înaintat Dumei de Stat un proiect de hotărâre prin care se propune să se adreseze în mod oficial președintelui Rusiei cu solicitarea de a recunoaște independența celor două republici republici autoproclamate: republica populară Luhansk și republica populară Donețk. În acest context, comentând proiectul înaintat Dumei de Stat, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a amintit că ''există o anumită procedură'' conform căreia ar trebui să aibă loc un vot în Parlament.

Sursa: RADOR

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău