Un general rus a murit pe frontul din Ucraina după ce a călcat pe o mină montată chiar de militarii săi

  • 01 Decembrie 2023 15:25
Un general rus a murit pe frontul din Ucraina după ce a călcat pe o mină montată chiar de militarii săi

Un general rus a fost ucis într-o explozie de mină în Ucraina, au declarat mai multe surse pro-Kremlin, așa cum a raportat joi, 30 noiembrie BBC, scrie defenseromania.ro.

Generalul-maior Vladimir Zavadski (45 de ani) era comandantul adjunct al Corpului 14 Armată la momentul morții sale, potrivit UPravda

Publicația rusă Meduza scrie că Vladimir Zavadski a călcat pe o mină cu mult în spatele primei linie de luptă. Se crede că cel puțin șase generali ruși și-au pierdut viața până acum de la începutul invaziei Ucrainei în februarie 2022.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat incidentul și există rapoarte contradictorii despre locul unde a avut loc incidentul. Până acum, ministerul nu a făcut publice decât foarte rar decesele unor ofițeri de rang înalt, chiar și după ce rudele apropiate au vorbit public despre acestea.

Potrivit lui Vazhnye Istorii, acesta este al 12-lea anunț al morții unui ofițer superior al Forțelor Armate Ruse în Ucraina. Doar șapte dintre aceștia, inclusiv Zavadsky, au avut decesele confirmate de Rusia.

Rapoartele spun că generalul-maior Zavadski a fost ucis miercuri după-amiază. Nu este clar unde a avut loc incidentul, dar se crede că unitatea sa se afla în regiunea Herson din Ucraina în acel moment.

Ancheta asupra morții sale are în vedere teoria conform căreia el a declanșat o mină care fusese înființată de o unitate rusă din apropiere pentru a contracara grupurile de recunoaștere și sabotare ucrainene. În același timp, se are în vedere și varianta conform căreia moartea lui Zavadsky a fost cauzată de o lovitură de artilerie a forțelor armate ucrainene.

Înainte de postul său actual, Zavadski a fost comandantul diviziei de elită de tancuri Kantemirovski, cu sediul în afara Moscovei.

Dacă se confirmă informații despre moartea generalului-maior Zavadsky, el va fi al șaptelea general rus despre care se știe că a fost ucis în acțiune. S-a confirmat că patru generali și-au pierdut viața în primele patru luni de război și încă doi în vara acestui an.

Recent, generalul locotenent Oleg Tsokov a fost ucis într-un atac asupra unui hotel în care comandanții militari ruși erau cazați în Berdiansk, pe coasta de sud ocupată a Ucrainei. Surse ucrainene au raportat încă șapte morți ale generalilor ruși, dar de atunci s-a dovedit că cel puțin trei sunt încă în viață.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău