Un fugar nord-coreean împușcat în timp ce încerca să treacă în China a fost testat pozitiv de COVID-19

  • 24 Aprilie 12:42
Un fugar nord-coreean împușcat în timp ce încerca să treacă în China a fost testat pozitiv de COVID-19

Un fugar nord-coreean împușcat de un grănicer chinez în timp ce încerca să treacă râul Tumen a fost depistat pozitiv cu COVID-19, informează postul de televiziune australian 9 News, care citează Daily NK.

Potrivit unei surse Daily NK din China, bărbatul a vrut să treacă granița fraudulos în data de 20 aprilie, când a fost împușcat și rănit. După ce a fost transportat la spitalul din Longjing a fost testat și diagnosticat cu COVID-19. Fugarul nord-coreean este acum în carantină în unitatea medicală.

Coreea de Nord a susținut constant că nu a fost diagnosticat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său, anunțând un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății că a efectuat 740 de teste și că toate au fost negative.

Între timp, țara a interzis accesul cetățenilor străini și a oprit aproape toate activitățile de comerț la granița cu China. Mai mulți cetățeni străini au fost puși în carantină, însă au fost eliberați ulterior. 

"Având în vedere că granițele, spațiul aerian, căile maritime și zonele de lângă linia de demarcație au fost închise, se iau măsuri stricte pentru ne asigura că nu există căi de acces pentru epidemiei", a scris luni publicația nord-coreeană Pyongyang Times.

Coreea de Nord a introdus măsuri împotriva epidemiei încă din data de 30 ianuarie. Publicația sud-coreeană Daily NK a scris în martie că 180 de soldați nord-coreeni ar fi murit de pe urma COVID-19. Deoarece Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, informațiile despre ce se petrece în interiorul granițelor sale sunt greu de obținut.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi în stare gravă după o operație suferită în urmă cu o săptămână, a anunțat un oficial american. O altă sursă, citând un raport al Serviciilor de informații din SUA, a declarat pentru CNN că Statele Unite monitorizează cu atenție starea de sănătate a dictatorului nord coreean. Agenția Reuters a trecut în revistă posibilii succesori la putere la Phenian.

Coreea de Nord nu a făcut nicio mențiune miercuri asupra stării de sănătate a liderului său Kim Jong-un după informațiile difuzate de mass-media din SUA că el ar fi grav bolnav.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25
Câțiva nori
Umiditate:33 %
Vint:2,6 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
24
Mon
22

Curs oficial BNM 15 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4388 0.0308
USD 17.0958 -0.0318
RON 4.0135 0.0067
UAH 0.6302 -0.0018
RUB 0.2407 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău