Un fugar din Coreea de Nord, cândva oficial de top al lui Kim Jong-un, a câștigat alegerile în Coreea de Sud

  • 16 Aprilie 2020 12:07
Un fugar din Coreea de Nord, cândva oficial de top al lui Kim Jong-un, a câștigat alegerile în Coreea de Sud

Thae Yong-ho a devenit primul fugar nord-coreean care a câștigat un loc în parlamentul Coreei de Sud, informează BBC, citat de digi24.

Cândva adjunctul ambasadorului nord-coreean în Marea Britanie, Thae Yong-ho a reușit să fugă din țară în 2016 alături de familia sa, devenind oficialul cu cea mai înaltă funcție din țara condusă de Kim Jong-un care a reușit să dezerteze.

Thae Yong-ho a câștigat miercuri un loc în Parlamentul din Coreea de Sud, după ce a candidat din partea partidului de opoziție United Future Party în districtul Gangnam din Seul. După victoria cu 58,4% din voturi, fostul oficial nord-coreean a izbucnit în plâns.

Înaintea alegerilor, Thae Yong-ho spunea că vrea să le arate oficialilor de rang înalt din Coreea de Nord ce se poate întâmpla dacă întorc spatele regimului lui Kim Jong-un. "Vreau să le spun că pot avea un nou viitor", spunea acesta. 

Alegerile parlamentare din Coreea de Sud au avut loc miercuri, iar prezența a fost de 66,2%, deși procesul de vot are loc în timpul epidemiei.

Partidul președintelui Moon Jae-in, Partidul Democrat, a obținut o victorie răsunătoare, obținând 163 din cele 300 de locuri disponibile în Adunarea Națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău