Un francez dorește să facă ocolul Pământului alergând și vâslind

  • 23 Decembrie 2014 18:47
Un francez dorește să facă ocolul Pământului alergând și vâslind

Un francez dorește să-și îndeplinească un vis din copilărie. Serge Girard, maratonist, vrea să parcurgă 45 mii de kilometri în jurul lumii, alergând și vâslind.

"Nu vreau să dobor recorduri, ci doar să-mi ating scopul: să duc la bun sfârșit expediția intitulată "Run and Row Tour", exclusiv cu ajutorul mușchilor și al minții" - a menționat bărbatul potrivit RADOR.

Conform planurilor, Girard va porni în martie de pe Insula Réunion, unde va reveni probabil în noiembrie 2016. În această perioadă, el va parcurge 17 mii de kilometri pe jos în emisfera sudică, străbătând trei continente, de la Est spre Vest - Africa, America de Sud și Australia - și 28 mii de kilometri vâslind în oceanele Atlantic, Pacific și Indian.

În călătoria sa în jurul lumii se va confrunta cu diferite provocări: una dintre acestea fiind traseul deosebit de lung pe care va fi nevoit să-l parcurgă pe mare, cu o barcă cu vâsle cu o lungime de 6,50 metri și o lățime de 1,81 metri. Francezul exersează deja de un an manevrarea ambarcațiunii pe Canalul Mânecii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău