Un fost șef al CIA susține că Putin vrea să anexeze și estul Ucrainei

  • 22 Octombrie 2014 16:53
Un fost șef al CIA susține că Putin vrea să anexeze și estul Ucrainei

Expertul american Leon Panetta, ex-ministru al apărării și fost șef al CIA, susține că președintele rus, Vladimir Putin, a anexat Crimeea utilizând forța militară și vrea să facă același lucru și cu partea de est a Ucrainei.

Într-un interviu acordat postului ceh "CT24", Panetta menționează că la începutul conflictului, lui Putin trebuia să i se spună că "nu poate folosi agresiunea pentru a obține teritorii".

În opinia expertului, "la amenințarea lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei și a altor țări trebuie să se acționeze rapid, astfel încât acest tip de agresiune să poată fi oprit". "Este important că Occidentul a impus sancțiuni împotriva Rusiei, chiar dacă a fost nevoie de o lungă perioadă de timp" - subliniază fostul ministru american al apărării. "Dacă Rusia vrea sa aibă afaceri cu alte țări, să le ajute din punct de vedere economic sau să fie parte a familiei internaționale, poate să facă acest lucru.

Dar dacă rușii doresc doar să distrugă, să anexeze terenuri din alte țări, atunci îi vom opri" - a adăugat Panetta, în opinia căruia "timpul în care se părea că războiul rece a rămas în urmă a trecut". "Acum, se pare că avem un nou capitol al războiului rece" - a remarcat expertul. Fostul ministru american al apărării a luat parte la conferința internațională "Zilele SUA și UE la Praga" și potrivit presei pragheze, a cerut Occidentului să ofere asistență militară Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău