Un fost primar din raionul Călărași a încheiat contracte cu firma soției

  • 29 Iulie 2020 14:58
Un fost primar din raionul Călărași a încheiat contracte cu firma soției

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui fost primar din raionul Călărași.

Potrivit materialelor probatorii din dosar, în anul 2019, subiectul vizat, aflându-se în calitate de primar, ar fi semnat două contracte de achiziție în valoare totală de peste 35 mii lei cu o firmă, fondată și administrată de soția acestuia.

Conform primului contract semnat de către fostul ales local, autoritatea locală ar fi achiziționat obiecte de inox de la firma soției primarului. Cel de-al doilea contract de achiziție de valoare mică o fost semnat prin intermediul unei terțe persoane, de către directoarea grădiniței din localitate.

În rezultatul acestor acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că - prin încheierea personală a contractului de achiziție a obiectelor de inox și încheierea contractului de achiziție de valoare mică, prin intermediul unei terțe persoane, cu firma unei persoane apropiate (soția) – fostul primar a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În contextul dat, deoarece alesul local nu a declarat în scris conflictul de interese la ANI și nu a așteptat o soluție pe cauzele date, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv - subiectul vizat ar putea fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău