Un fost deputat, un judecător și trei procurori au admis încălcări ale legislației ANI

  • 02 Noiembrie 2020 11:58
Un fost deputat, un judecător și trei procurori au admis încălcări ale legislației ANI

Inspectorii de integritate au constatat încălcări în privința a unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova, unui judecător din Judecătoria Chișinău și a unui procuror din Procuratura Generală și alți doi procurori din procuraturile raionale Dondușeni și Glodeni, potrivit unui raport al instituției pentru perioada 26-31 octombrie.

Astfel, fostul deputat a fost verificat pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, fapt pentru care a fost emis un act de constatare, iar în privința judecătorului din Judecătoria Chișinău a fost pornită o cauză contravențională,  deoarece acesta a depus tardiv declarația de avere și interese personale. Cei trei procurori riscă să fie sancționați, deoarece nu au depus declarațiile de avere și interese personale pe portalul declarațiilor sau au depășit termenul legal de depunere. În cadrul procedurilor contravenționale ale ANI mai sunt vizați doi inspectori din Serviciul Vamal și din cadrul ANSA.

Totodată, inspectorii de integritate au inițiat controlul averii în privința unui subiect din cadrul Batalionului de Destinație Specială ”Fulger”. Iar, un alt control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese a fost demarat pe numele unui șef de autoritate din subordinea Guvernului Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău