Un fost consilier al ministrului Finanțelor este deferit justiției

  • 16 Iulie 2018 17:55
Un fost consilier al ministrului Finanțelor este deferit justiției

Cauza penală privind legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat, în care este învinuit președintele grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective, a fost expediată în instanță de judecată. Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, întitulat „Fost consilier al ministrului finanțelor deferit justiției”, citat de IPN, președintele grupului de lucru este învinuit că a admis mai multe ilegalități. Deși niciun agent economic participant nu corespundea cerințelor tehnice, a favorizat o companie care a propus o ofertă cu peste 1,5 milioane de euro mai dezavantajoasă, comparativ cu ofertele altor agenți economici.

Prin acțiunile sale intenționate, în participație cu alte persoane, demnitarul a prejudiciat bugetul ÎS „CRIS „Registru” (actualul succesor Agenția Servicii Publice) cu peste 27 de milioane de lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari și reprezintă urmări grave.

Învinuitul se află în arest preventiv, iar dacă instanța îl va găsi vinovat de comiterea infracțiunii – excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 10 la 15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău