Un forum de afeceri moldo-român se desfășoară la Chișinău

  • 03 Octombrie 2013 12:09
Un forum de afeceri moldo-român se desfășoară la Chișinău

România promite sprijin deplin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și pentru proiecte de investiții.

 

Colaborarea comercial-economică dintre Republica Moldova și România a constituit subiectul principal al întrevederii dintre premierul Iurie Leancă și ministrul român al Economiei, Varujan Vosganian, care este și copreședinte al Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică moldo-română.

Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova este interesată de o cooperare foarte strânsă cu Bucureștiul pentru atragerea investițiilor românești, precum și a capitalului străin prezent în România.

La rândul său, Varujan Vosganian a afirmat că va convinge investitorii români și oamenii de afaceri străini veniți în România să participe la consolidarea economiei private din Republica Moldova. Totodată, oficialul român a reiterat că proiectul gazoductului Iași-Ungheni va fi realizat, deoarece este un angajament al României.

 Un forum al oamenilor de afaceri din Republica Moldova și România se desfășoară astăzi la Chișinău. La eveniment  participă și miniștrii Economiei ai Republicii Moldova și României, Valeriu Lazăr și Varujan Vosganian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău