Un festival dedicat serviciilor publice va avea loc la Strășeni

  • 07 August 2021 14:27
Un festival dedicat serviciilor publice va avea loc la Strășeni

La Lozova, Strășeni se va desfășura mâine primul festival al serviciilor publice de calitate cu genericul „Strășeni, mon amour”, care va cuprinde activități, expoziții, discuții, târg ecologic, odihnă, cu participarea formației ”Zdob și Zdub”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Lilia Curchi, directorul executiv al Asociației  Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, a menționat că, plasat într-un peisaj pitoresc - în Rezervația naturală „Codrii”, evenimentul va include spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice (selectarea deșeurilor, compostarea, eficiența energetică etc.), discuții cu autorități publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse prietenoase mediului (fructe, legume, artizanat, detergenți ecologici, peleți etc.), expoziții ale meșterilor populari ș.a.

Potrivit sursei citate, Festivalul „Strășeni, mon amour” este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene - proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni, finanțat de UE și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). De asemenea, în proiect sunt implicate cinci primării din raionul Strășeni – Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți, Zubrești. Evenimentul este organizat și datorită suportului Suediei și al Rezervației „Codrii”.

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost inițiat în contextul modernizării serviciilor publice în regiune, care are loc în prezent cu suportul investițiilor din exterior, dar și nevoii de participare a localnicilor la procesele de bună guvernare locală. Evenimentul își propune să devină o platformă de comunicare informală cu autoritățile publice, de informare și de comunicare, într-o atmosferă plăcută și degajată.
 
La festival sunt așteptați oaspeți din raionul Strășeni, din capitală, din toată țara, adepți ai unui mod de viață civilizat, care se simt parte a societății, se informează, cer autorităților o bună guvernare, dar și se implică unde consideră că este nevoie. Evenimentul va începe la ora 12:00, cu expoziții, târg, ateliere, vizite la muzeul Rezervației Codrii, odihnă și plimbări. La ora 19:00, în scenă va ieși cu un program artistic formația ”Zdob și Zdub”. Accesul este gratuit.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Centru este Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în colaborare cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR "Habitat").

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău