Cazul profesorilor turci: Un ex-director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 ore

  • 06 Septembrie 2019 17:14
 Cazul profesorilor turci: Un ex-director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 ore

Unul din ex-vice directorii SIS a fost reținut și pus sub învinuire, iar directorul Biroului Migrație și Azil a fost pus sub învinuire și înaintat demers, privind suspendarea provizorie din funcție.

Un fost director adjunct al SIS a fost reținut, astăzi, în cazul profesorilor turci expulzați anul trecut, anunță Procuratura Generală. 

De asemenea, directorul Biroului Migrație și Azil este pus sub învinuire și a fost  înaintat un demers privind suspendarea provizorie a acestuia din funcție.

Procuratura mun. Chișinău, în cooperare cu ofițeri ai Ministerului de Interne și Serviciului de Informații și Securitate, instrumentează o cauză penală privind excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, de către factori de decizie din cadrul Biroului Migrație și Azil al MAI și SIS, în cazul celor șapte profesori de la Liceul Orizont. 

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, temeiul pornirii cauzei servesc anchetele și condamnarea R. Moldova la CEDO în acest caz.

Amintim că în luna iunie 2019, CEDO a condamnat R. Moldova în acest caz și a obligat Guvernul să achite 125 de mii de EURO pentru cinci cetățeni turci, ale căror drepturi au fost încălcate.

Fostul director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 ore și pus sub învinuire, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave.

În continuare, se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, în scopul stabilirii implicării și a altor persoane cu tangență la caz.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău