Un excursionist francez, descoperit mort în Italia la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgență

  • 19 August 2019 11:10
Un excursionist francez, descoperit mort în Italia la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgență

Un excursionist francez a fost descoperit mort în sudul Italiei duminică seara, la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgență pentru a spune că a căzut și și-a rupt ambele picioare, dar nu știe exact unde se află, informează DPA, preluat de Agerpres.

Serviciul de pompieri italian a scris pe Twitter că salvatorii montani au descoperit corpul lui Simon Gautier la baza unei stânci din apropierea coastei la San Giovanni a Piro, o mică localitate situată la aproximativ 130 de kilometri sud-est de Napoli.

Serviciul declarase anterior că 35 de pompieri fuseseră mobilizați pentru salvarea lui Gautier în a opta zi de căutări, ajutați de drone, de un elicoptar, de speologi și de alți specialiști.

Potrivit presei franceze, tânărul de 27 de ani locuia la Roma de doi ani, unde scria o teză de istoria artei.

Prietenii săi își păstraseră speranța că salvatorii îl vor găsi în viață, povestind că acesta avea la el suficiente provizii. Cu toate acestea, mama sa a criticat operațiunea de salvare, acuzând că aceasta nu a mobilizat suficiente resurse, îndeajuns de rapid.

Autoritățile locale au precizat însă au mobilizat resurse considerabile pentru găsirea lui Gautier, argumentând că, chiar și după restrângerea zonei inițiale de căutare, au fost continuate căutările pe o suprafață împădurită și accidentată de 143 de kilometri pătrați. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău