Un europarlamentar român afirmă că va solicita cetățenia R. Moldova

  • 22 Martie 18:48
Un europarlamentar român afirmă că va solicita cetățenia R. Moldova

Europarlamentarul român, Corina Crețu, va solicita autorităților moldovene acordarea cetățeniei Republicii Moldova, transmite MOLDPRES

Europarlamentarul român, Corina Crețu, a declarat în cadrul audierilor ministrului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, la Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, că în semn de solidaritate cu autoritățile statului moldovean va solicita cetățenia moldovenească. "Bunicii mei s-au născut pe actualul teritoriu al Republicii Moldova. În semn de solidaritate cu autoritățile statului moldovean, voi solicita cetățenia statului moldovean", a afirmat Corina Crețu, vădit emoționată, potrivit sursei citate.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, răspunzând la întrebările europarlamentarilor a spus că "Republica Moldova trece prin momente emoționante, în care cetățenii moldoveni acordă sprijin refugiaților ucraineni cazându-i în casele lor" și că "sprijinul simbolic contează". "Republica Moldova se simte legată simbolic și emoțional de spațiul european", a declarat Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, întreprinde o vizită de două zile la Bruxelles unde are mai multe întâlniri cu oficiali ai Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău