Un eurodeputat român a propus majorarea fonurilor UE pentru țările Vecinătății Estice, inclusiv R.Moldova, cu peste 100 milioane de euro

  • 06 Septembrie 12:50
Un eurodeputat român a propus majorarea fonurilor UE pentru țările Vecinătății Estice, inclusiv R.Moldova, cu peste 100 milioane de euro DW

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PPE/PNL) a venit cu iniţiativa de a majora în anul 2020 fondurile UE pentru ţările Vecinătăţii Estice, inclusiv pentru R.Moldova, cu 102 milioane de euro.

Potrivit agenţiei INFOTAG, amendamentele la proiectului bugetului UE, pe care le-a propus eurodeputatul, prevăd creşterea alocărilor pentru acele linii bugetare prin care sunt finanţate proiectele de investiţii şi de reformare a administraţiei publice în ţările din Vecinătatea Estică.

"Guvernul R. Moldova, condus de Maia Sandu, şi-a luat angajamentul de a relua reformele economice şi politice prevăzute în Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. De aceea, eu cred că noi, Uniunea Europeană, trebuie să venim în întâmpinarea guvernului proeuropean şi să acordăm finanţare suplimentară pentru acele proiecte şi politici care au obiectivul de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor Republicii Moldova, de a întări statul de drept şi de a consolida lupta împotriva corupţiei", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după depunerea amendamentelor.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, "în ceea ce priveşte Republica Moldova, amendamentele urmăresc finanţarea proiectelor orientate spre creşterea bunăstării cetăţenilor, fonduri care vor fi folosite pentru a dezvolta infrastructura de transport şi energetică, a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii, agricultorii, dar şi pentru a reforma administraţia publică şi a întări statul de drept şi a combate corupţia".

"Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să-şi îndeplinească angajamentele privind implementarea reformelor pe care le-au agreat pentru ca Uniunea Europeană să continue să sprijine Republica Moldova cu fonduri europene, cu asistenţă tehnică şi cu sprijin politic", a mai spus Siegfried Mureşan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
16,19 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,1 m/s
Mon
16 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C
Fri
15 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău