Un elicopter militar al forțelor armate din Transnistria s-ar fi prăbușit. Autoritățile separatiste afirmă că a fost un „accident”

  • 23 Septembrie 2018 10:50
Un elicopter militar al forțelor armate din Transnistria s-ar fi prăbușit. Autoritățile separatiste afirmă că a fost un „accident”

Un elicopter militar s-ar fi prbușit în Transnistria, potrivit unor surse citate de presa de la Chișinău. În același timp, administrația sepratistă transnistreană afirmă că elicopterul ar fi doar accidentat și a suferit „defecțiuni mecanice”.

Soarta celor trei persoane care se aflau la bordul elicopterului MI-8 din dotarea forțelor armate ale separatiștilor transnostreni nu este clară, potrivit unor surse citate de Runway 08.

Așa-zisul minister al apărării de la Tiraspol confirmă incidentul, însă susține că cei aflați la bord au s-au ales doar cu răni ușoare.

„La 20 septembrie 2018, în timpul încercării motoarelor și a grupurilor de putere ale elicopterului Mi-8T prin pornirea motoarelor și a sistemelor de verificare, a avut loc un accident. Corpul elicopterului a fost deteriorat mecanic, iar trei membri ai echipajului au primit leziuni minore. La fața locului, au primit îngrijirea medicală necesară”, se spune într-un comunicat oficial.

Potrivit sursei citate, a fost inițiată o anchetă, pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs acest „accident”, iar printre cauzele posibile ar fi „defecțiunea la transmisia șurubului de direcție, care duce la pierderea stabilității și manipularea elicopterului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău