Un elefant a ucis un angajat al unei grădini zoologice din Spania cu o singură lovitură de trompă

  • 27 Februarie 2021 10:47
Un elefant a ucis un angajat al unei grădini zoologice din Spania cu o singură lovitură de trompă

Un îngrijitor al unei grădini zoologice din apropierea orașului Santander din Spania a murit după ce a fost lovit cu trompa de un elefant, informează The Independent, potrivit Digi24.ro.

Joaquin Gutierrez Arnaiz, în vârstă de 44 de ani, lucra de 20 de ani la Cabarceno Natural Park și se afla la locul de muncă atunci când a fost lovit "accidental" cu trompa de o femelă elefant care cântărește 4.000 de kilograme. Incindentul s-a petrecut miercuri dimineață.

Gutierrez făcea curățenie, parte din sarcinile lui zilnice, iar femela care l-a lovit se afla alături de puii ei. Potrivit presei locale, elefantul l-a lovit puternic pe bărbat cu trompa. Incidentul a fost confirmat de grădina zoologică: "Un angajat al Cabarceno Natural Park a murit după ce a fost lovit de unul dintre elefanți. Accidentul s-a petrecut miercuri, 8.30 dimineața, lângă apăpostul pachidermelor, în timp ce avea loc curățarea țarcurilor și eliberarea animalelor".

"Moartea lui Joaquin a provocat neliniște printre colegii lui" și în cadrul companiei publice Cantur, care administrează parcul, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit grădinii zoologice, doi colegi l-au văzut pe Gutierrez rănit și l-au transportat la spital în stare dde conștiență, însă bărbatul a murit trei ore mai târziu.

"Vorbim despre animale imprevizibile", a declarat pentru AFP Javier Lopez Marcano, ministrul Turismului în guvernul regional din Cantabria, care deține grădina zoologică. "Forța loviturii a fost uriașă, de o magnitudine căruia nu-i putea supraviețui nimeni", a spus Marcano.

Incidentul este primul soldat cu victime din istoria de 31 de ani a parcului. Poliția și grădina zoologică investighează accidentul.

Sursa: DIGI

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău