Un echipaj SMURD a transportat de la Cahul la Chișinău o femeie în vârstă de 68 de ani

  • 05 Mai 2020 11:17
 Un echipaj SMURD a transportat de la Cahul la Chișinău o femeie în vârstă de 68 de ani

O intervenție comună SMURD a medicilor și paramedicilor din România în parteneriat cu colegii din Rep. Moldova a avut loc în această dimineață (5 mai) pentru transportarea de la Cahul la Chișinău a unei femei în vârstă de 68 de ani.

Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul a avut misiunea de a prelua o pacientă cu fractură de femur din Spitalul raional Cahul și a o aduce la Institutul de Medicina Urgentă din Capitală.

Misiunea a fost realizată în comun cu participarea medicilor români, care au monitorizat pacienta pe parcursul transportării, pentru ca aceasta să nu suporte complicații, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Amintim că un grup de 9 medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Rep. Moldova. Misiunea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale, notează IGSU.

Precizăm că medici, asistenți medicali și paramedici sunt într-o misiune de asistență de 15 zile în Rep. Moldova la spitale din Chișinău, Bălți și Cahul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău