Un dosar privind fraudele la BEM a fost trimis în judecată

  • 15 Iunie 2018 15:59
Un dosar privind fraudele la BEM a fost trimis în judecată

Al doisprezecelea dosar de acuzare a cinci foști membri ai Comitetului de creditare de la Banca de Economii a fost finalizat și transmis în judecată pentru încălcarea regulilor de creditare și cauzarea de daune în proporții deosebit de mari instituției financiare, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează într-un comunicat de presă că, în perioada 2007-2012, fostul președinte, în coparticipare cu alți patru membri ai Comitetului de creditare, au acordat credite neperformante pentru 52 de agenți economici, în mărime de circa 2,2 miliarde de lei. Fostul președinte și-a recunoscut vina.

În prezent, fostul președinte al Comitetului de Creditare BEM se află în arest preventiv, iar ceilalți inculpați sunt cercetați în stare de libertate.

Până acum, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată 14 cauze penale de învinuire pe diferite episoade de acordare a creditelor neperformante. În scopul recuperării prejudiciului cauzat Băncii de Economii au fost aplicate mai multe sechestre, inclusiv asupra bunurilor ce aparțin cu drept de proprietate învinuiților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău