Un distrugător britanic supraveghează o forță operațională navală rusească în Canalul Mânecii

  • 06 Martie 2019 16:53
Un distrugător britanic supraveghează o forță operațională navală rusească în Canalul Mânecii

Un distrugător britanic supraveghează o forță operațională de nave rusești care se deplasează în apropierea coastei britanice, a anunțat miercuri Ministerul britanic al Apărării.

Distrugătorului HMS Defender i s-a ordonat să iasă în larg pentru a supraveghea fregata "Amiral Gorșkov" și trei nave auxiliare rusești care traversează o zonă din apropierea apelor teritoriale ale Scoției. HMS Defender va urmări îndeaproape gruparea navală rusă până când aceasta va traversa Canalul Mânecii.

"Vom continua să colaborăm cu aliații noștri în a supraveghea navele rusești care se deplasează prin ape internaționale din apropiere de țărmurile noastre și a ne asigura că marina rusă respectă protocoalele corecte pe durata deplasării navelor sale", a declarat ministrul apărării, Mark Lancaster.

Marina Regală supraveghează în mod repetat nave rusești de luptă în Canalul Mânecii. Anul trecut, în luna mai, comandantul forțelor navale britanice, amiralul Philip Jones, a spus într-un discurs: Marea Britanie se confruntă "cu o prezență navală tot mai îndrăzneață a marinei ruse, care ne testează continuu determinarea".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău