Un dispozitiv care îi împiedică pe părinți să își uite bebelușii în automobile a devenit obligatoriu în Italia

  • 07 Noiembrie 2019 15:12
Un dispozitiv care îi împiedică pe părinți să își uite bebelușii în automobile a devenit obligatoriu în Italia

Un dispozitiv care îi împiedică pe părinți să își uite bebelușii în automobile a devenit începând de joi obligatoriu în Italia, unde nerespectarea acestei prevederi legale atrage o amendă consistentă și aplicarea unor puncte de penalizare, a anunțat Ministerul Transporturilor din această țară, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul italian a confirmat intrarea în vigoare a unei noi legi care îi obligă pe părinți, bunici și însoțitori ai copiilor să monteze pe scaunele speciale destinate pasagerilor cu vârste sub pragul de patru ani un mecanism de alarmă, pentru a evita ca bebelușii să fie uitați în mașină atunci când șoferul coboară din vehicul.

Dispozitivul "va trebui să se activeze automat și va trebui echipat cu o alarmă, pentru a-l avertiza pe conducătorul auto de prezența copilului, grație unor semnale acustice, vizuale și cu vibrații, perceptibile în interiorul și exteriorul vehiculului". Dispozitivul poate fi înzestrat și cu sisteme de expediere automată a unor mesaje de tip SMS sau pe WhatsApp și de inițiere a unor apeluri telefonice.

Ministerul italian, care a prevăzut și un mic ajutor pentru șoferi în valoare de 30 de euro pentru achiziționarea fiecărui aparat, a reamintit că automobiliștii care transportă copii și care nu dețin astfel de dispozitive vor comite începând de joi o infracțiune prin încălcarea unei norme a Codului rutier.

Această infracțiune va putea fi pedepsită cu o amendă cuprinsă între 81 și 326 de euro și cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

Mai multe echipamente de acest tip, atașate de cheia de contact a conducătorilor auto, există deja de cinci sau șase ani în Italia și au început să intre în producție în urma unor tragedii care au avut loc atunci când mai mulți bebeluși au murit după ce au fost uitați de părinții lor în vehicule încuiate, în timp ce dormeau, în zile caniculare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău