Un diplomat nord-coreean de rang înalt a dezertat în Coreea de Sud

  • 25 Ianuarie 2021 10:45
Un diplomat nord-coreean de rang înalt a dezertat în Coreea de Sud

Un diplomat nord-coreean de rang înalt a fugit în Coreea de Sud. Acesta deținea funcția de șef interimar al misiunii diplomatice nord-coreene în Kuweit, a dezvăluit luni o sursă sud-coreeană bine informată pentru Yonhap.

Ryu Hyun-woo, însărcinat cu afaceri al ambasadei nord-coreene după ce ambasadorul So Chang-sik a fost expulzat din Kuweit în urma adoptării unei rezoluții ONU în 2017, a fugit în Coreea de Sud, împreună cu familia sa, potrivit sursei citate de Agerpres.

Informații apărute în presa sud-coreeană au relevat anterior că Ryu Hyun-woo a dezertat în Coreea de Sud în septembrie 2019, la aproximativ două luni după ce Jo Song-gil - ambasadorul interimar al Coreei de Nord în Italia - a fugit în Coreea de Sud după ce dispăruse la sfârșitul anului 2018.

Potrivit unor informații, Ryu ar fi ginerele lui Jon Il-chun, care a fost până nu demult șef al Biroului 39, o organizație cunoscută ca 'seiful personal' al liderilor nord-coreeni, utilizat pentru administrarea fondurilor secrete și procurarea de bunuri de lux. Se pare că Ryu a decis să fugă în Sud de dragul viitorului copiilor săi, scrie agenția de presă sud-coreeană.

Un responsabil al Agenției Naționale de Informații sud-coreene a refuzat să comenteze pentru Yonhap aceste informații.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău