Un desen de Banksy decupat din zidul pe care a fost realizat va fi expus la un muzeu britanic

  • 21 Mai 2021 19:45
Un desen de Banksy decupat din zidul pe care a fost realizat va fi expus la un muzeu britanic

O lucrare a artistului stradal Banksy urmează să fie expusă în premieră la un muzeu britanic după ce a fost decupată din zidul lateral al unei clădiri, relatează vineri BBC, potrivit Agerpres.

Pictura murală ce înfățișează o fetiță care folosește un cauciuc de bicicletă pe post de cerc hula-hoop a apărut anul trecut, în octombrie, pe zidul din cărămidă roșie al unui salon de frumusețe din Nottingham, lângă o bicicletă legată de un stâlp metalic rămasă fără roata din spate. Desenul a fost ulterior revendicat de Banksy.

Opera a fost cumpărată de John Brandler, proprietarul unei galerii, și decupată din zid pentru a fi ''păstrată în condiții de siguranță'', spre dezamăgirea locuitorilor din zonă.

Un muzeu din localitatea Bury St Edmunds din comitatul britanic Suffolk - Moyse's Hall Museum - a declarat că este ''uimitor'' să dețină opera, în cadrul unei expoziții care se deschide duminică.

Apariția desenului a stârnit interesul locuitorilor, care s-au așezat la coadă pe stradă pentru a-l admira, însă acesta a fost decupat din zid după ce Brandler a cumpărat opera în schimbul unei ''sume din șase cifre''.

John Brandler a declarat că a salvat opera de artă din Nottingham ''la timp'', înainte ca umezeala să provoace daune desenului acoperit cu folie de plastic de Consiliul Local.

Un responsabil cu patrimoniul în cadrul consiliului districtului administrativ West Suffolk, care deține Moyse's Hall Museum, a declarat că a obține ''o bucată de perete, literalmente o bucată de clădire decupată și adusă aici, este un lucru uimitor". Potrivit lui Dan Clarke, ''din punct de vedere al muzeului'', decuparea lucrării este lăudabilă, în special pentru că a fost ''destul de vandalizată''.

Potrivit lui Clarke, trebuie ''atins un echilibru'', între a putea vedea ''și peste 200 de ani'' lucrarea lui Banksy - ''artistul care definește poate cel mai bine vremurile noastre'' - și a o ''păstra în context în prezent''.

El a precizat că Brandler a cheltuit ''mii'' de lire sterline pentru a proteja opera de artă.

Colecționarul deține o serie de piese ale artistului anonim, printre acestea numărându-se lucrarea murală intitulată ''Seasons Greetings'', pe care a cumpărat-o de pe un garaj din ciment din Port Talbot în 2019.

Locuitorii din Nottingham, însă, sunt de părere că desenul cu fetița cu cauciucul de bicicletă pe post de cerc hula-hoop ''ar trebui să rămână în zona în care a fost pus'', în acest sens The Nottingham Project susținând că echipa lui Banksy, Pest Control, i-a transmis că îndepărtarea lucrării a fost făcută împotriva dorinței artistului, notează BBC.


Opera va fi expusă la Moyse's Hall Museum, în cadrul expoziției ''Moments'', alături de lucrări ale lui Banksy și ale altor artiști, inclusiv KAWS și Pure Evil, până la data de 30 septembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău