Un deputat PSRM cere verificarea averii Maiei Sandu. Reprezentant al PAS: „A întrecut limitele ridicolului”

  • 19 August 2020 14:33
Un deputat PSRM cere verificarea averii Maiei Sandu. Reprezentant al PAS: „A întrecut limitele ridicolului”

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a anunțat că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Generală și Comisia Electorală Centrală în vederea verificării averii declarate a liderului Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu.

„Am făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația că cheltuie doar 5-6 mii de lei pe lună. Diferența este de 6-7 ori, iar aceasta trebuie să fie deja explicat și la Agenția Națională de Integritate, pe care am sesizat-o astăzi... Lidera PAS, cum se spune în popor, fie minte, fie spune minciuni”, a menționat deputatul. 

În replică, reprezentantul PAS, Dumitru Alaiba, susține că Vasile Bolea „a întrecut limitele ridicolului”. „Azi a întrebat de ANI cam așa: „cum iese asta, Maia Sandu spune că în perioada asta cheltuie 5-6 mii de lei, DACĂ analizând sumele declarate LEGAL în anii trecuți, reiese că ea cheltuia mai mult pe lună?”. (...) Vasile nu știe că asta e o tâmpenie? Desigur că știe. Dar participă cu plăcere la o minciună ca să-și apere pe șeful Dodon putred de corupt. (...) Și uite așa noi pe ei cu fapte și dovezi de corupție, ei cu bule de săpun, pentru că, dacă nu ai fapte, atunci inventezi minciuni. Vasile, ce era în kuliok, măcar tu ți-ai pus întrebarea?”, a declarat Dumitru Alaiba. 

În urmă cu câteva zile, Maia Sandu a afirmat, în cadrul unui interviu, că cheltuielile sale lunare sunt de 5.000-6.000 de lei, nu are salariu în calitate de președinte de partid și trăiește din economii.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău