Un deputat PD va fi propus pentru funcția de șef al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

  • 22 Ianuarie 2019 13:28
Un deputat PD va fi propus pentru funcția de șef al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului candidatura deputatului din fracțiunea Partidului Democrat, Anatolie Zagorodnîi, pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Comisia a desfășurat, astăzi, interviul de selectare a candidaților.

Potrivit agenției INFOTAG, candidatura sa a fost selectată de comisie după interviul de luni. La proba de interviu a mai fost admis șeful Direcției audit intern al primăriei Chișinău, Roman Vitiuc, și actualul vicedirector al Agenției, Irina Gutnic.

Comisia economie, buget și finanțe va prezenta președintelui Parlamentului, Andrian Candu și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatura selectată pentru a fi confirmată. Ulterior, candidatura lui Anatolie Zagorodnîi urmează a fi aprobată de către deputați.

Funcția de director general a devenit vacantă după ce Viorel Moșneaga, numit în această funcție în vara anului 2017 pentru o perioadă de șapte ani, și-a prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

INFOTAG precizează: Anatolie Zagorodnîi este jurist. A ajuns în Parlament în 2005 pe listele Partidului Comuniștilor. Prima dată a devenit deputat din partea PCRM încă în 2005. Mai mult de 10 ani a fost președintele organizației teritoriale de partid din Hîncești. Anatolie Zagorodnîi are 41 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău