Un deputat de la Comrat propune interzicerea partidelor politice din R.Moldova la alegerile din Găgăuzia

  • 27 Ianuarie 2019 13:46
Un deputat de la Comrat propune interzicerea partidelor politice din R.Moldova la alegerile din Găgăuzia

Un proiect de modificare a codului electoral din regiunea găgăuză propune interzicerea participării partidelor din Republic Moldova la alegerile pentru Adunarea Populară de la Comrat, care reprezintă puterea legislativă din regiunea autonomă.

Potrivit portalului gagauzinfo.md, inițiativa de modificare a codului electoral îi aparține deputatului local Serghei Cimpoieș.

Printre amendamentele propuse de acesta, se regăsește și o propunere care stipulează că „la alegerile deputaților Adunării Populare a regiunii găgăuze nu pot participa și propune candidați partidele și formațiunile politice din R. Moldova, înregistrare la Ministerul Justiției Republicii Moldova”.

Potrivit notei de fundamentare a  proiectului, citată de sursa menționată, „aceasta ar permite formațiunilor din regiunea găgăuză, precum „Edinaia Gagauzia”, „Novaia Gagauzia”, „Gagauz Halkî”, să formeze organele de lucru și de conducere a Adunării Populare”.

În acest fel va prelua responsabilitatea politică pentru dezvoltarea regiunii pentru următoarea perioadă de patru ani de după alegeri, în cazul în care reprezentanții acestora vor câștiga majoritate în forul legislativ local, afirmă inițiatorul proiectului.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău