Un deputat de la București condamnă falsificarea rezultatelor recensământului din R.Moldova

  • 31 Martie 2017 17:19
Un deputat de la București condamnă falsificarea rezultatelor recensământului din R.Moldova

Deputatul de la București Constantin Codreanu a participat vineri la o conferință de presă cu tema „Falsificarea datelor recensământului”, în contextul anunțării rezultatelor Recensământului populației desfășurat în 2014 în Republica Moldova.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, doar 7 % din populația Republica Moldova se declară români și 23 % vorbesc limba română, scrie INFOPRUT.

În cadrul conferinței organizate alături de reprezentanți ai Mișcării Civice Tinerii Moldovei de la Chișinău, parlamentarul a declarat că acest exercițiu s-a desfășurat prin încălcarea legislației, nefiind respectată Legea 90 din 26 aprilie 2014, care prevede un termen de 27 de luni. Astfel, rezultatele trebuiau publicate în august, anul trecut.

De asemenea, Codreanu consideră ca fiind regretabil că exercițiul respectiv s-a desfășurat cu sprijin financiar din exterior, și anume de la Fondul ONU pentru Populație, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Guvernul Cehiei și Guvernul României.

Condamn cu fermitate comportamentul rușinos al autorităților Republicii Moldova care speră că îi vor putea menține în continuare captivi pe cetățenii celui de-al doilea stat românesc și care, în același timp, vin cu declarații lacrimogene atunci când vine vorba de ajutorul financiar acordat de România. Este strigător la cer faptul că, Guvernul României a finanțat un recensământ care vine să susțină stalinismul la Chișinău și așa numita națiune civică moldovenească. Astfel, prin banii contribuabililor români sprijinim existența unui regim care vrea să își apere averile și privilegiile prin promovarea falsurilor românofobe. Atât timp cât nu avem o instituție specializată pe relația București-Chișinău, vom continua să comitem erori de acest gen, a fost mesajul deputatului Constantin Codreanu.

Într-un final, deputatul a accentuat că va merge în Parlamentul României cu o declarație și va susține în continuare ideea de a pune punct susținerii financiare necondiționate a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău